Koti > Kotisivu > Uncategorized > Politiikka ja pukeutuminen

Politiikka ja pukeutuminen

Minkälainen pukeutuminen kuuluu mielestäsi eduskuntaan? Juhlava, asiallinen, vapaamuotoinen vai pukeutuminen kulloisenkin muotitrendin tai vuodenajan mukaan? Ensisijaisen tärkeää on, että on päivittäin huoliteltu ja siisti, joka vaatimuksena koskee henkilön koko ulkoista olemusta. Eduskunnassa edustetaan paitsi itseään, myös Suomen kansaa, jonka antamalla mandaatilla eduskunnassa työskennellään. Yhteenniputettuna pukeutumistyylin pitää olla asiallinen ja tyylikäs, jossa luonnollisesti heijastuu mukana työn aikaansaama arvokkuus ja uskottavuus. Kansanedustajat, ministerit, ministerien avustajat ja kaikki muut eduskunnassa työskentelevät haluavat varmasti osoittaa omalla pukeutumisellaan tiettyä kunnioitusta instituutiota ja kaikkia sen edustajia kohtaan. Siistiin ja tyylikkääseen pukeutumiseen liittyy myös olennaisena osana puhtaus, jossa hiukset ovat kammatut ja henkilö tuoksuu puhtaalle ja raikkaalle.

Tilaisuuteen sopivan, tyylikkään ulkoasun kruunaa fiksu käytös ja hyvät tavat. Tärkeistä asioista puhuessa ja päätettäessä, ei seisota huolettomasti kädet taskuissa. Jakkupuvut, solmiot ja tyylikkäät kengät ovat tuttu näky eduskunnassa, ja talvella pukeutuminen poikkeaa luonnollisesti jonkin verran kesäisestä pukeutumisesta. Eduskunta on pitkälti konservatiivinen yhteisö, jolloin monet kiinnittävät huomiota pukeutumisessaan myös värivalintoihin. Näkyykö edustajan poliittinen kanta pukeutumisessa, tai vaihteleeko se henkilöittäin? Voiko esimerkiksi vihreiden edustaja pukeutua jonkin verran, tai mahdollisimman “vihreästi”, tai pitäisikö vasemmistopuolueiden edustajilla näkyä paljon erilaisia punaisen sävyjä pukeutumisessaan. Tärkeässä asemassa olevien henkilöiden kannattaa aina panostaa edustavaan pukeutumiseen. Tyylikkäät asut ja asusteet voi hankkia vaikka ulkomaanmatkan tai mukavan risteilyn yhteydessä, jonne vievät viking Linen punaiset laivat.

Tärkeässä tehtävässä pitää pukeutua tyylikkäästi

Onko pukeutumistyyli merkki edustajan omista sisäisistä vai puolueen asettamista arvoista? Tarkastellaan asiaa hieman lähemmin. Demarit käyttävät yleisesti huivia, mutta mistä huiviin kietoutuminen johtuu? Perussuomalaisilla on maastopukeutumisen tyyppinen vaatetus vaihtunut yleisesti jakkupukujen käyttöön. Herää myös kysymys, että onko puolueilla jopa omat pukeutumistyylit eri Suomen alueilla , eli pukeutuuko kaupunkilainen eri tavalla kuin maaseudulla asuva? Kansainvälistä politiikkojen ja muidenkin henkilöiden pukeutumista voi lähteä katsomaan edullisesti Viking Linen laivoilla. Tilaa lippu Viking Linelle kätevästi verkosta.

Pukeutumisella viestität

Yleisesti voidaan todeta, että pukeutumistyylit ovat vaihdelleet paljon eri sukupolvien aikana. Pukeutumisella on lisäksi aina jokin viesti ulospäin, joka on toisinaan helposti, toisinaan vaikeasti löydettävissä. Jokainen varmasti haluaa antaa itsestään huolitellun kuvan, mutta pukeutua silti oman makunsa mukaan. Toisinaan pukeutuminen oman tyylin mukaisesti, saattaa aiheuttaa ristiriitoja työ-ja arkipukeutumisen välillä. Oma hyvä olo, ja pukeutuminen kokonaisuutena näkyvät varmasti aina ympäristössä ja tilaisuudessa jossa olemme. Voidaankin sanoa, että kun tyylikäs ihminen pukeutuu oman näköiseensä kokonaisuuteen, hänen karismansa heijastuu muille jo kaukaa.

Asusteet tekevät miehen

Onko tyylikäs pukeutuminen sitten asia, jonka jokainen voi oppia? Voidaankin ajatella, että merkittävissä asemissa ja julkisissa viroissa oleville, kuten poliitikot, tyylikäs pukeutuminen on niin sanottu myyntivaltti. Pukeutumisen avulla poliitikko voi viestiä itsestään ja omista pyrkimyksistään esimerkiksi vaalikampanjoiden ja kiertueiden aikana. Eduskunta on poliitikon työpaikka, joten työpaikalla luonnollisesti pitää olla huoliteltu.

Poliitikko on julkinen henkilö, joten häntä seurataan ja hänet tunnetaan, kulkee hän sitten missä tahansa. Pukeutumistyyli on aina yksilöllinen, mutta jos oman tyylin löytäminen tuntuu kovin haastavalta, kannattaa ottaa ammattilainen avuksi. Miespoliitikot voivat esimerkiksi harkita, että pukeutuvatko tyylikkääseen pikkutakkiin vai blazeriin? Blazerin käytöllä saa usein aikaan rennonoloisen, mutta asiallisen vaikutelman yhdistämällä sen pooloon, t-paitaan, tai neuleeseen. Kauluspaita pikkutakin tai blazerin alla luo myös tyylikkään kokonaisuuden, ja aina voi jättää pari ylintä kauluspaidan nappia auki. Poliitikko edustaa maataan usein myös ulkomailla, joten pukeutumisessa on hyvä kunnioittaa myös vierailun kohteena olevan maan kulttuurieroja. pukeutuminen on kiehtovaa ja palkitsevaa, ja jokainen voi oppia tyylikkääksi pukeutujaksi.

Saatat pitää myös...

travel-agency