Koti > Kotisivu > Politiikka > Siirtolaisuus ja politiikka

Siirtolaisuus ja politiikka

Viime vuosina Euroopassa on puhuttu runsaasti siirtolaisista ja Euroopasta turvapaikkaa hakevista henkilöistä. Itse asiassa tästä on tullut yksi merkittävimmistä poliittisista kiistoista monessa Euroopan maassa. Monet puolueet ovatkin profiloituneet maahanmuuttovastaisina, esimerkiksi Saksan Afp. Saksa onkin yksin niistä Euroopan maista, joissa maahanmuuttokeskustelu on käynyt erittäin kiihkeänä.

Myös Suomessakin maahanmuutto on herättänyt kiivasta keskustelua puolesta ja vastaan. Toiset puhuvat monikulttuurisen Suomen puolesta kun taas toiset ovat sitä mieltä, että Suomi ei tarvitse lisää maahanmuuttajia. Moni on myös sitä mieltä, että Suomi ei pysty ylläpitämään systeemiä, joissa monet maahanmuuttajat saavat sosiaaliavustuksia suomalaisten tapaan. Suomessa Perussuomalainen puolue on pitkälle rakentanut suosiotaan maahanmuuttokysymyksen varaan. Tässä diskurssissa maahanmuuttajat nähdään pikemminkin uhkana suomalaisuudelle, ja sitä tulisi rajoittaa poliittisin päätöksin. Maahanmuuttokritiikki nivoutuu usein myös kritiikkinä EU:ta kohtaan, jonka rajavalvonta nähdään puutteellisena. Usein näissä keskusteluissa unohdetaan se kaikkein vakavin asia, eli tuhansien ihmisten hukkuminen Välimereen matkalla Eurooppaan. Eurooppa nähdään ympäri maailmaa eräänlaisena paratiisina, jonne pääsemiseksi kannattaa uhrata kaikki käytettävissä olevat rahavarat ja jopa oman henkensä.

Olemme nähneet, että politiikka on mukana monissa yhteiskunnan eri ilmiöissä. Monet ihmiset sanovat, että politiikka ei kiinnosta tai ei kosketa heitä ajattelematta kuinka politiikka on mukana lähes kaikkialla.

Saatat pitää myös...

travel-agency